LLISTES DE NOVEMBRE_ LA BANDA SONORA

Tanhäusser. 
 El cor dels peregrins


Tanhäusser es un cavaller que després de moltes vicissituds acaba en braços de Venus, la deessa de l´amor, amb el pas del temps, però, s´enyora de la vida terrenal i decideix marxar,
Un cop al món real s´uneix a un grup de peregrins, entre els quals hi ha un antic amic que li fa saber que Elisabeth, la seva estimada, encara l´espera.
Animat per això, Tanhäusser torna al castell de Hermann i participa en una trobada de poetes on les seves opinions en referència a l´amor carnal no son ben acceptades, s el acusa de blasfemi i s´el condemna a mort.
Elisabeth intercedeix per ell i a canvi, els nobles decideixen que s´uneixi a un grup de peregrins que esta a punt d´anar cap a Roma, perquè el Papa li concedeix el perdo de tots els seus pecats.
Quan els peregrins tornen de Roma, ho fan sense Tanhäusser i Elisabeth perd tota esperança i mor.
Desprès apareix Tanhäusser abatut, reconeixent que el Papa no li ha concedit el perdó, dient-li, "brotarà abans la meva vella vara, que tu aconseguiràs el perdó per tots els teus pecats".
Es llavors quan Tanhäusser s´assabenta de la mort d´Elisabeth i decideix tornar amb Venus, però Elisabeth intercedeix de nou per ell des de el cel i mentre apareix un nou grup de peregrins amb el bàcul del Papà completament florit, Tanhäusser mor sobre el taüt de Elisabeth. 


Comentaris

Entrades populars