SIMPUTAI

SIMPUTAI


SHU_Branca de codony 
YO_ Jonc
ISHIRAI _ Fulles d´Iris


KIKAZARU - IWAZARU - MIEZARU

"Aquell que diu, no sap. Aquell que sap, no diu", proverbi japonès


Tots coneixeu aquesta Màxima, ..."No veure, no escoltar, no parlar", aquests tres micos també son coneguts com "els tres monos savis", o "els tres monos místics".  Els que d´aquesta fotografia estan esculpits en un frontal del santuari de Toshogu, a la ciutat de Nikko.
"Si no saps de que parles, millor calla i observa el riu", Tokugawa Ieayasu.

El seu origen arrela en el codi moral xines del Santai, aquesta filosofia es basa principalment en l´us d´aquests tres sentis en l´observació del nostre entorn, també hi ha qui pensa que te a veure amb un codi de conducta social que implica la total submissió a l´estat, "no veure, no escoltar i no parlar" de les injustícies de la administració.
Altres teories impliquen que eren enviats per els deus per espiar la conducta dels humans, però també podria ser que els tres micos fossin la representació de les tres cares del deu japonès Vadjira.

CLASSES D´IKEBANA

La ceramista Rosa Vila-Abadal ens dona l´oportunitat de fer uns cursos intensius d´Ikebana, primavera, estiu i tardor.
Els cursets aniran a càrrec d´Anna Sabaté, sensei Rhin-shô-ka de l´escola Ikenobo, es faran els dissabtes de 11 del mati a les 8 del vespre, amb el dinar inclòs, a la Casanova del Galí a Vic.
Curset de primavera, el dia 14 de Maig.   *Que es l´Ikebana.?
Curset d´estiu, el dia 9 de Juliol.    *Armonia interna.
Curset de tardor, el dia 22 d´octubre.   *Bellesa, color i forma.

Si hi esteu interessades, el preu es de 75€ per curs, el dinar hi esta inclòs, i la data limit per inscriure´s es el 16 d´Abril.

Comentaris

  1. Molt interessant el que ens expliques, avui ja sé una mica més! Petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars