AMB JAPÓ A L´ANIMA



Avui fa una setmana que ens despertava la noticia i esgarrifoses imatges ens van colpir des de la televisió belga, un mar d´aigua obrint.se pas a traves de la terra, arrossegant vaixells, cotxes, cases, ... pobles arrasats, desolació i silenci.
 Ara sabem que al caos, s´hi afegeix un perill que fins avui nomes era possible d´imaginar en pelicules de ciència- ficció, i que des de fa uns dies,  hi ha qui, fins i tot, s´atreveix a calificar d´apocaliptic.

La base de les creences xintoistes es la natura, els seus deus, o Kami, formen part d´aquesta natura que condueixen l´inexorable cicle de la vida.
La natura ja existia molt abans que l´home i seguirà aquí quan l´home hagi desaparegut...

Tristament avui ens preguntem si això serà així, i sobre tot, quina mena de entorn deixarem als nostres fills, ...un planeta devastat.?
.... Sembla que els polítics volen eliminar l´energia nuclear, finalment aquell "Nuclears.? ...no, gràcies" dels anys setanta, es pot fer realitat.

Peró es una desgracia que ens hauria d´avergonyir a tots, que aquestes decisions es prenguin sobre mes de sis mil morts, deu mil desapareguts, vint-i-tres mil persones que encara resten aïllades, un país devastat i una contaminació radioactiva de consequencies impossibles d´avaluar.

Comentaris

  1. A ningú ha deixat indeferent un succés d'aquesta envergadura, i ens fa questionar coses com les que tan be has exposat. El meu cor és amb ells!

    ResponElimina
  2. si el patiment del poble Japonès serveix per conscienciar a la resta del món del nefastes que són les centrals nuclears, el seu sacrifici no haurà estat en va.
    Roser

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars