NOUS TEMPS, NOVES FORMES


MORIBANA PARTIT

 El Moribana va ser un estil creat per Ohara Unshin, iniciador de l´Escola Ohara a finals de la era Meiji començament de l´apertura del Japó a l´occident en la segona meitat del segle XIX.
   Aquesta apertura en dues direccions, no tan sols va exporta la cultura japonesa al món si no que va permetre que aspectes de la civilitzacións i costums occidentals s´obrisin pas en la tancada mentalitat japonesa.
   Un d´aquests elements integradors, van ser l´arrivada a les illes de noves flors i material vegetal fins llavors desconegut per les escoles d´Ikebana i a la ciutadania en general i que van ser integrades a les creacions i estils fins llavors coneguts.
   En aquell moment també es va creure convenient de crear un estil mes adient amb les noves costums socials i el Moribana que armonitzaba amb els nous temps i les noves formes.
   El Moribana es crea en un suiban, un recipient baix i ample que permet donar a la composició l´espai i la profunditat adequada.

Eucalipto
Fonoll
Gerberes
Bitxo
Misteri diví,
fulles de tardor sobre,
Budes de pedra.

Imaizumi Sogetsu 

Comentaris

  1. hola Marta, vaig descubrir el teu blog a traves de la Montse de Capsa de fils, i m'encanta tot aixo del Ikebana , prenc nota i estic pensant que molts de dies que vaig a caminar puc recollir alguna cosa i preparar algu. gracies. roser

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars