CORREFOC i BALL DE DIABLES (SANT BOI del LLOBREGAT)



L´origen del correfoc rau en la interacció de la gent en el ball dels dracs i dels diables sota el foc.
Si be es aquesta una tradició recent, ja que s´inicia en la dècada dels anys setanta i s´exten per tota la geografia catalana entre els anys vuitanta i els noranta.´


La primera menció a un ball de diables en canvi, data de l´any 1150 amb motiu del casament del comte de Barcelona Ramon Berenguer IV amb Peronella, filla del Rei d´Aragó.


Per a mi, el correfoc es sinònim de gresca, de rialles, de crits i corredisses, de cançons, olor de pólvora, ombres amb banyetes saltant i dansant sota guspires de foc...
..De gegants i nans, de converses de matinada estirats a la sorra d´una platja amb lluna, testimoni de confidències, de focs artificials, de teatre al aire lliure i de ball de festa major...  Però sobre tot d´estiu.





Comentaris

  1. Tu i jo devem ser ánimes bessones. A mi també m'atrau molt els correfocs. Des de ben petits els meus fills han participat sota la capa dels diables, ben tapats i vestits amb texans, mocadors, gorres i bambes. Al meu barri som privilegiats. Per la festa major, gaudim s'un correfoc de luxe, amb els diables del Poblenou, i amb molt poqueta gent, ja que a la Vila Olímpica no hi vivim molts. I avans de viure aquí i tenir nens, jo ja anava al de Sitges cada any.

    ResponElimina
  2. I de vida, Gracies per el comentari novesflors. Un plaer descobrir el teu blog.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars