dilluns, 29 de juny de 2009

PROVÍNCIA d´ OSCA.


dijous, 25 de juny de 2009

SANTA MARIA de LLUÇÀ

Situada dins del terme del Castell de LLuçà, aquesta església es una petita joia del romànic que fou consagrada en el any 905 i mes tard s´hi funda un monestir agustinià del que es tenen les primeres dades en el any 1154
Amb unes pintures murals úniques a Catalunya, que es creu que podrien ser obra d´un deixeble de Giotto i amb la representació d´una imatge de Sant Jordi, que es la mes antiga del Principat.dimecres, 24 de juny de 2009

SABATES

Us he dit que m´encanten les sabates?...dimarts, 23 de juny de 2009

NIT del FOCLa nit de Sant Joan es el dia en que se cel.lebra el solstici d´estiu. La nit mes curta de l´any en la que les bruixes celebren els seus Aquelarres, i surten els follets i altres éssers màgics.

Nit de coca i petards, de festa i de balls, amb la família i els amics. L´inici de l´estiu.

Nit de tradicions. La baixada de falles ó La flama del Canigó que s´exten per tot el Principat encenent les fogueres. Diu la tradició que el foc purifica i les fogueres son la renovació.

BONA REVETLLA.

diumenge, 21 de juny de 2009

VIC


Dissabte es va inaugurar al Temple romà de Vic, l´exposició d´Ikebana dels alumnes que la nostre sensei, Anna Sabaté, te a la capital d´OsonaLa ceramista vigatana Rosa Vila-Abadal i Serra ha creat els recipients, especialment per aquesta exposició.
La visita al seu taller era una excursió proposada des de feia temps, per algunes de les alumnes de Sant Boi que volíem comprar atuells originals per els nostres Ikebana.
Us mostro les tres peces que que comprat, Peró m´en hagués endut mes.
A part de la seva faceta de ceramista artesana, hem pogut gaudí de la seva creació artística, la obra de galeria.

QUART CREIXENT
Rosa Vila Abadal i Jordi Marcet
La Casa Nova del Galídivendres, 19 de juny de 2009

ENTRETENIMENTS

dimarts, 16 de juny de 2009

COUNTRY LIVING

Una altre de les revistes que m´agrada seguir, malgrat no sigui fàcil de trobar.

diumenge, 14 de juny de 2009

FLORS i FULLES

Creació de Laurence T per a Vent du Sud.

divendres, 12 de juny de 2009

QUADRES per a una VÀNOVA COMUNITÀRIA

divendres, 5 de juny de 2009

NESPRES i MAGNÒLIES

Els primers nespres d´aquesta temporada.

Deu fer un quatre o cinc anys que tinc una magnòlia grandiflora en un test a la terrassa i aquest ha sigut el primer any que ha florit. Mitja dotzena de flors que es van obrint poc a poc, omplint l´aire d´una flaire dolça, una mica embafadora, i que distreu del llibre de la tarda.

dimarts, 2 de juny de 2009

SEITONS MARINATS

La recepta es d´un llibre de Carme Ruscalleda que he redescobert de la biblioteca de la cuina, Cuinar per ser feliç.*Seitons.
* Sal i pebre.
*Vinagre de Jerez.
*Oli extra verge d´oliva.
Es desespinen els seitons i es deixen ben nets d´espines laterals i bigotis, es passen per aigua per desagnar-los i es van posant en una terrina sobreposant capes, una de filets de peix, a sobre una de sal i a sobre una de vinagre fins a acabar el seitó. Es deixa marinar a la nevera durant 24 hores.
L´endemà s´escorre molt be el suc que han fet i es tornen a col.locar en la mateixa terrina, ben neta, ara es sobreposa una capa de seitó, una altre d´oli d´oliva verge i una altre de pebre molt, al gust, fins a acabar.
* S´ha de tenir en compte que aquesta marinada es una semi conserva i l´hem de consumir en el termini d´una setmana.
* Jo vaig utilitzar sal gruixuda, perquè em va sobrar de marinar una cua de salmó, i per l´endemà vaig fer servir un oli de tòfona que vaig portar l´ultim cop que vam estar a la zona del Somontano (Aragó)