dilluns, 30 de gener de 2017

MASTER CLASS / GENER

RIKKA SHOFUTAI, NIVELL II

Salix tortuosa ( Shin, Uke, Hikae)
Chaenomeles (Soe, Nagashi)
Fruit de roser (Mikoshi)
Crisantem anastacia (Shoshin)
Esparreguera densiflorus (Do)
Ruscus (Maeoki)
Neprholepis (In-Dome)
Kalanchoe (Yo-Dome) 




Blancor glaçada
I jo sense llum, de nit
en un trineu.

Hashimoto Takako

dijous, 26 de gener de 2017

RIKKA SHOFUTAI BÀSIC

Cornus sanguinea (Shin, uke, hikae)
Eucaliptus (Soe, Nagashi)
Tulipes (Sho-shin)
Fulles d´Aspidistra (Do)
Ruscus (Maeoki)


Un vent fret
omple el firmament
amb les veus dels pins.

Uejima Onitsura


dissabte, 21 de gener de 2017

UN NOU CALAIX D´IMPREMTA

Hi va haver una temporada en que, sobre tot en els blogs d´autores franceses, es va posar de moda brodar les caselles d´un calaix d´impremta, ja n´haureu vist, eren moltes les que periòdicament anaven presentant els seus avenços i haig de dir que alguns feien autentica enveja, treballs delicats sobre gràfics molt bonics.
No cal dir que aquesta tendència, aviat va traspassar fronteres, ja sabeu com es això de la blogosfera, així que qui mes, qui menys, ens varem llençar a buscar el nostre calaix per algunes webs de compra venda o donant veus, per si algun amic tenia un familiar que tingues un conegut.....
En fí, en aquell moment, nosaltres erem tres a la caça del calaix i els varem aconseguir perquè una de nosaltres havia tingut un veí impressor.
Jo hem vaig enganxar a un grup que si no recordo malament, presentaven un brodat cada quinze dies, i per mi allò fa ser un greu error, vaig fer moltes caselles depresa i corrent, sense estar gaire convençuda, alguns brodats perquè eren rapits o perquè ja coincidien amb les mides de la casella i no tenia temps d´adaptar-la, i com no podia ser d´altre manera quan el vaig acabar els hauria canviat quasi be tots.
De manera que un altre dels meus propòsits per aquest aquest any es refer-lo, però aquest cop m´ho prendré amb tota la calma del món.

L´abans. Juny de 2014



dilluns, 16 de gener de 2017

CREMES A LA TAULA

Crema de pastanagues amb llet de coco i cúrcuma

750 g de pastanagues
250 g de patata 
una ceba
una cullerada d´oli d´oliva
400 g de llet de coco
750 ml de brou de verdures
20 ml de suc de taronja
un polsim de cúrcuma
sal i pebre

1_Peleu les cebes, les pastanagues i les patates i trossegeu tot en trossos grossos, saltegeu-ho amb l´oli d´oliva i deixeu-ho enrossir.
2_Afegiu-hi la llet de coco i mes o menys la meitat del brou. Deixeu-ho coure uns 20 minuts.
3_Tritureu la verdura i afegiu-hi la resta del brou, deixeu coure uns cinc o deu minuts mes i condimenteu amb la sal el pebre i la cúrcuma i afegiu el suc de taronja.
Una opció al servir, es amb una cullerada de "crème fraîche" a sobre la crema, però jo hi vaig ratllar una mica de tòfona i un rajolí d´oli de tòfona. 





divendres, 13 de gener de 2017

FUYU (Hivern)

MORIBANA VERTICAL, variant 2

La nostre sensei ens ha demanat que en aquest primer ikebana de l´any reflectim l´ambient de l´hivern, les branques nues de fulles que deixen veure el cel 

Branques
Philodrendon Xanadú
Verónica longifolia
Celastrus
Gaultheria Shallon (Salal)
Eucaliptus parvifolia



dimecres, 11 de gener de 2017

ELS PROPÒSITS PER L´ANY NOU.

Quan s´acaba un any,  ja ho sabeu, tots, o la gran majoria, ens fem un munt de propòsits per l´any  que comença, i a aquestes alçades mes d´un, o una, ja ha començat amb les amanides i el pollastre a la planxa, esta buscant desesperadament un gimnàs, o un grup per fer anglès, o un metge que li recepti ansiolítics per deixar de fumar. 
Jo he decidit que després d´un any una mica, "heavy" haig de practicar allò de "Dont worry be happy". 💃💃💃 🎶
Però com que tot no pot ser tant zen, ja sabeu, la vida necessita una mica de sal i un punt de pebre, aixì que hi he afegit un "item" mes i m´he proposat llegir un llibre a la setmana. 

I els guanyadors de gener son....

El que arrossego de l´any passat...




El nordic...




El que tinc pendent des de fa temps...




El recomanat...



dilluns, 9 de gener de 2017

"VRAC" DE GENER



dissabte, 7 de gener de 2017

RECAPITULEM

Haig d´admetre que aquest any no ha estat molt productiu.
Així com en d´altres resums haig de deixar moltes coses fora d´aquest petit mosaic, 2016 ha sigut un any mandrós, amb molts projectes grans en "stand by" i varies cosetes petites que han anat omplint algunes hores.



dimecres, 4 de gener de 2017

UN ANY NOU

Hem acomiadat l´any amb neu, i amb molt de fred. 
Però estem de tornada, i amb les piles carregades per tot el que pugui portar aquest 2017, de bo i també de menys bo.

BON ANY