divendres, 29 d’abril de 2016

LLIURE

Zantedeschia aethiopica (Calas) 
Fulla de monstera deliciosa 
Gypsophila paniculata 
Ophiopogon japonicus Si, en contra dels meus desitjos 
haig de seguir vivint llargament 
en aquest món efímer, 
deixa´m recordar aquesta nit 
i la claror de la lluna 

Emperador retirat Sanjô
976-1017 

dimarts, 26 d’abril de 2016

QUILT DE LES DOTZE DAMES_ 5.SOJOURNER THUTH STAREl seu autentic nom era Isabella Baumfree, va neixer a Swartekill, Nova York en 1797 i va morir a Battle Creek el 26 de Novembre de 1883.
Va ser una destacada abolicionista i lluitadora a favor de la igualtat dels drets dels negres i de les dones.
El 29 de Maig de 1851 a la Convenció de la dona a Akron, Ohio va pronunciar un discurs que ha passat a l´historia com Ain t I a woman? (No soc una dona.?)
« Aquest home ha dit que cal ajudar les dones a pujar a un carro, ajudar-les a saltar un sot, i que necessiten els millor llocs a tot arreu... 
Mai ningú m’ha ajudat a pujar a un carro, ni a saltar una bassa de fang, ningú no m’ha donat mai el millor lloc! I, tanmateix; no sóc una dona? 
Mireu-me! Mireu els meus braços! He treballat, he sembrat, he collit i recollit i cap home m’ha pogut manar! I, tanmateix; no sóc una dona?
 Puc treballar tant com un home, menjar tant com un home –quan tinc les possibilitats de fer-ho– i rebre cops de fuet tant com ells I, tanmateix; no sóc una dona? 
He portat al món tretze fills, els he vist vendre a quasi tots com esclaus i quan jo cridava desconsoladament el meu dolor de mare, ningú, excepte Jesús, no m’ha escoltat! I tanmateix; no sóc una dona?.
Si la primera dona que Déu va fer, era prou forta per girar el món ella sola, totes les dones juntes hauriem de ser capaces de girar-lo i adreçar-lo de nou i ja que ens estem movent per poder-ho fer, mes els hi val als homes que ens escoltin »  

dilluns, 25 d’abril de 2016

VICEVERSA MARINERA

Ja esteu pensant amb les vacances.?. Treure la llista de llocs que voleu descobrir, i escollir-ne un, comprar la guia de viatge corresponent i muntar la ruta entremig de mapes, llapissos, fosforitos, tablets...
Però també s´ha de pensar amb la maleta, ni que sigui per un cap de setmana, la maleta ha de portar el necessari no sigui que arribis al lloc i en mig de tot, no trobis el raspall de dents i hagis de buscar a corre cuita una farmàcia, un super o un centre comercial.... (sniff)
Així que a la classe ja hem començat la producció de necessers tot terreny, per la casa, per la maleta per la bossa de cap de setmana, per el maquillatge, per la platja.... 
Per tot el que se os acudeixi. 
dissabte, 23 d’abril de 2016

SANT JORDI 2016

No es la tradicional rosa de San Jordi.
Aquesta es la primera flor de un roser silvestre de casa meva.

BONA DIADA!divendres, 22 d’abril de 2016

LLIURE

Galzeran
Tulipa
Bupleurum
Com les herbes 
quasi amagades entre els bambú, 
m´he esforçat inútilment per dissimular 
aquest boig amor que m´aclapara, 
 i que sento per tu 

Minamoto No Hitoshi
880-951dimecres, 20 d’abril de 2016

QUILT DE LES DOTZE DAMES_ 4.HARRIET TUBMAN STAR
Harriet tubman va neixer amb el nom de Araminta Ross, no se sap de cert si va ser el 1820 o el 1821 a Dorchester County, Maryland i va morir el 10 de març de 1913 a Auburn, Nova York.
Antiesclavista i sufragista, va néixer com esclava i va ser maltractada de petita per els seus amos.
L´any 1844 es va casar amb un negre lliure anomenat John Tubman i va canviar el seu nom, cinc anys mes tard es va escapar del seu captiveri i s´establir a Philadelphia on s´uní a un grup d´abolicionistas on s´ocupava d´organitzar i d´acompanyar els esclaus fora del estat.
Col·laborà amb l´exercit unionista durant la guerra civil americana, primer com a infermera i cuinera i després com espia.
Va ser la primera dona que va liderar una expedició armada durant la guerra, l´atac al riu Combahee on van ser alliberats mes de sis-cents esclaus.
dilluns, 18 d’abril de 2016

BLOCS PER UN NOU BABY QUILT_ 8divendres, 15 d’abril de 2016

UNIÓ I ARMONIA

Photínia red robin
Carolina
Ranuncles
Eringyum 
Nit efímera de primavera: 
Si recolzés el meu cap 
sobre el seu braç en la penombra, 
aquest coixí innocent  
seria la meva perdició. 

Suô
finals del segle XI- principis del segle XII 

dimecres, 13 d’abril de 2016

QUILT DE LES DOTZE DAMES_ 3.ELEANOR ROOSEVELT STAREleanor Roosevelt va néixer l´onze d´octubre de 1884 a Nova York, i va morir el 7 de novembre de l962 a la mateixa ciutat.
Va ser coneguda principalment per ser la primera dama del Estats Units des de el 1933 fins el 1945 i esta considerada com una de les dones mes influents del segle XX.
Va promoure la declaracio universal dels drets humans, activista a favor de l´igualtat racial, també va recolzar moviments a favor de la república durant la guerra civil espanyola i es va oposar a l´ordre firmada per el seu marit per el confinament del nord americans d´origen japones.
Les dones som com el té, no coneixem la nostra verdadera força fins que estem en aigua calenta. 

dilluns, 11 d’abril de 2016

BLOCS PER UN NOU BABY QUILT_ 7divendres, 8 d’abril de 2016

SHOKA ISHU-IKE

Gladiols de primaveraDes de el Mont Arima 
el vent bufa sense parar 
sobre el camps de bambú
Amb la mateixa obstinació 
 jo voldria oblidar-te. 

Daini No Sanmi
(principis del segle XI)

dimecres, 6 d’abril de 2016

EL QUILT DE LES DOTZE DAMES_ 2.CLARA BARTON STAR
Clara Barton va neixer el 25 de desembre de 1821 a Oxford, Massachusetts i va morir el 12 d´Abril de 1912 a Glen Echo, Maryland.
Va ser una pionera, professora, infermera, sufragista, i també va ser activista per els drets civils del negres.
Durant un viatge a Europa va prendre contacte amb el Comite Internacional de la Creu Roja i al tornar als Estats Units va organitzar la Creu Roja nord americana.
dilluns, 4 d’abril de 2016

BLOCS PER UN NOU BABY QUILT_ 6
divendres, 1 d’abril de 2016

LLIURE

Cyperus Papirus 
Gypsophila 
Erica multiflora 
Iris


En la llum serena  
del sol sempre radiant, 
en els dies de primavera. 
Les flors noves del cirer 
es dispersen com pensaments inquiets.

Ki No Tomonori
(cap a 905-907)