dijous, 26 de març de 2015

SHOKA ISSHU-IKE

Gladiols



Tot un món 
que pateix
sota un mantell de flors

Kobayashi Issa 


dissabte, 21 de març de 2015

DEU SER LA PRIMAVERA....

...que em fa venir ganes de treure-li la pols a moltes coses, d´enllestir la meva llista de pendents, com aquest projecte del 2013 que s´havia perdut, entre molts altres inacabats.




No es ben be com l´original, però com que tracta de com ens agrada cosir, hi he volgut afegir el punt de creu i el patch, per fer-ho mes meu.


dijous, 19 de març de 2015

LLIURE

Steelgrass
Jatropha firecracker
Pierispurity japonica
Craspedia



Primavera avançada,
La pluja perleja
sobre les branques encara nues

Takahama Kyoshi


dimarts, 17 de març de 2015

EXPERIMENTS

Es diu Crochet hook i serveix per fer punt de mitja, però amb un ganxet.
Haig de buscar algun tutorial i experimentar.

Els resultats, ....aviat. 



divendres, 13 de març de 2015

SHOKA SANSHU-IKE

Tuya
Viburnum opulus
Narcisos


Dins el vent de primavera,
un cor capaç de tot
s´alça en el turó

Kyoshi


diumenge, 8 de març de 2015

AMB AIRES DE PRIMAVERA



Coneixeu les olles de cocció lenta.?
Doncs jo les vaig descobrir navegant per la xarxa, sobre tot a Pinterest on hi ha un munt de comptes de dones, sobre tot angleses i nord americanes que la fan servir.
La vaig comprar amb entusiasme, però el meu entusiasme va anar decaient, i va quedar aparcada.
Últimament he trobat alguns bons blogs en castellà i fins i tot una comunitat a facebook,a la que m´hi he afegit i que m´ha fet agafar ganes de treure-li la pols.
Ara mateix tinc un pollastre sencer, untat d´oli i cobert de ras el hanout, amb sal, pebre, alls i llimona, sobre una base de patates.
Com que s´ha d´anar coent durant sis hores a baixa temperatura, m´en vaig a fer de jardinera.

...I com deia Antonio Machado;

La primavera ha venido, 
nadie sabe como ha sido, 
ha despertado la rama, 
el almendro ha florecido.

Es moment de donar un toc a les nostres plantes que despunten després de la letargia hivernal.





El resultat d´una cocció lenta.....


i per rematar la tarda, les meves postres preferides.



150ml de café
dues cullerades soperes d´amaretto
4 rovells d´ou a temperatura ambient
4 cullerades de sucre glass
250g de mascarpone fred
melindros
cacao en pols

Feu el café i barregeu-ho amb l´amaretto, deixeu-ho reposar.
Mentrestant en un bol barregeu els rovells amb el sucre, bateu fins que quedi ben incorporat i despres afegiu-hi el mascarpone ben fred torneu a batre, ha de quedar com una crema.
i muntem els gotets.
Suqueu els melindros en el café, no massa, no volem que s´empapin tant que es trenquin, cobriu el fons, i empolseu amb cacao, Poseu una bona quantitat de crema de mascarpone per sobre i repetiu les capes, melindros, cacao i crema, tantes vegades com calgui.
Acabeu amb una de crema i empolseu de cacao aquesta última.


divendres, 6 de març de 2015

NAGUEIRE LLIURE EN CASCADA

Steelgrass
Anemones
Fulla d´aspidistra
Bupleurum rotundifolium



A punt d´obrir-se
exhalant un arc de sant marti
una peonia

Yosa Buson


dimarts, 3 de març de 2015

BARGUELLO_ 2







diumenge, 1 de març de 2015

DEAR JANE_ MARÇ 2015