SAINTE- MARIE- AUX- MINES

Sainte-Marie-aux mines, com diu el seu nom, es un poble de tradició minera a la regió d´Alsacia, amb una forta connexió amb els Amish, de fet Jakob Ammann fundador d´aquest moviment religios, es va establir prop de Sainte-Marie pels voltants del 1700 on hi va estar fins el 1712 quan els anabaptistes d´aquella zona veren ser expulsats.
L´any 1995 l´associació francesa Anabaptista, i historia mennonita hi va celebrar el 300 aniversari del naixement d´aquest moviment.
 Allò va representar, marcar Sainte-Marie al mapa, hi varen acudir mes de cinq mil visitants de tot el món, fascinats per els amish i per Jacques Légeret i la seva esposa Catherine, importants col·leccionistes de Quilts amish.
D´aquí va sorgir la idea de fer-hi una trobada anual de Patchwork.
Tot el poble s´hi aboca i les exposicions es mostren des de l´església, fins a l´escola i fins i tot en el aparadors d´algunes botigues, ...ó la perruqueria. 



























Comentaris

  1. Una bonica entrada, conec la fira de referència i potser algun dia...de moment he gaudit amb la teva entrada, quins quilts més fantàstics! Un petó

    ResponElimina
  2. Mare meva, quin viatge més ben aprofitat.
    Petons,

    ResponElimina
  3. Només puc dir uuuuaaauu!!! Quina passada de Quilts!!
    És preciós l'origen de la fira oi?!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Ostres, que maco! El quilt de les portes i els picadors és xulíssim!!! :)

    ResponElimina
  5. Quin viatge més maco! i els treballs de l'exposició són tots preciosos. I els telers també. Molt interessant.

    ResponElimina
  6. Hola Marta! No coneixia el teu blog i m'ha encantat! EM quedo!!!!
    La fira de Saint Marie, espectacular! Jo hi vaig anar 4 dies al 2011... una PASSADA! A veure si de cares a l'any vinent hi puc tornar. Ens anem llegint! una abraçada. Montse de lesmiliunaidees.blogspot.com

    ResponElimina
  7. Quina llàstima Marta, jo també he estat a Sainte Marie!!! igual hem estat una al costat de l'altre i no ens coneixem!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars