dimarts, 31 de maig de 2011

CHABANA, HAIKU I CLOENDA

CHABANA COM A CLOENDA DEL CURS DE PRIMAVERA

Sukiya, es un terme que es refereix a l´espai que s´utilitza per a la realització la cerimònia del te, normalment aquest ritual es desenvolupa en casetes de fusta, situades en els jardins de les cases o en terrenys privats, estan fetes de material senzills i les habitacions son buides.
Les portes son corredores, cobertes amb paper d´arros, mes baixes del normal i cal ajupir-se per poder-hi entrar, fet que iguala a tots els participants.
S´hi arriba per un caminet, roji que no te mai un traçat recte ja que d´aquesta manera, es fa mes difícil que els esperits puguin trobar.la. La sala principal, on l´amfitrió servirà el te, es considera com l´espai de la "no existència", o "de la il.luminació"
A l´entrada de la Sukiya hi ha un Mukaebana (Ikebana de benvinguda) amb flors de l´estació i a dintre, un Chabana d´extrema senzillesa acompanya el ritual.


El Berenar, tota una lliçó de creativitat de la nostra Sensei.


Anna Sabaté, Sensei  Rin-Shô-Ka


Arriben cartes
i desprès
cauen fulles de caki

Taneda Santôka

dilluns, 30 de maig de 2011

TROBADES D´ESTIU
Son la meva petita contribució als quilts de la trobada de del final de curs de patch d´aquest any.

dimecres, 25 de maig de 2011

JIYUKA

TREBALL LLIURE

Aquest es la mes nova de les tècniques i va sorgir com un reflex de l´expresió personal.
La tècnica lliure es pot dividir en dos estils, naturalista i abstracte, no existeixen restriccions respecte al material a utilitzar i es pot fer servir per transmetre un efecte o un estat d´anim, les posibilitats son il·limitades.
dilluns, 23 de maig de 2011

EL MEU PRIMER "CAPMANY"

Les que ja coneixeu a Ana Salom i el seu blog, ja sabreu de les seves iniciatives, tan creatives, com de cusimenta, i que ella i Rosemary organitzen un parell de trobades de Quilters l´any a aquest petit i encantador poble de Girona.
Divendres a la tarda, les deu participants d´aquest any ens varem instal·lar a Can Llobet i durant tres dies hem cosit, hem rigut, hem anat de shopping a Perpignan, hem rigut, hem menjat, hem rigut, hem parlat, hem rigut i no hem parat de riure ...

LA CASA


TREBALLS D´ALGUNES PARTICIPANTS

    Treball de la Mar

    De l´Ana i la Mar.

PROJECTE DEL CAP DE SETMANA
LES PARTICIPANTS

    Totes sonrrient per a la Inma
EL BOTÍ


Llibres, kits, robes, charms, punt de creu, fils.... i unes extraordinaries ulleres d´aument.
Moltes de les coses que veieu a la foto, varen ser un obsequi de la Couserie creativa, si viatgeu per la zona no deixeu de fer.hi una visita.

dijous, 19 de maig de 2011

BLOG MAGIC

GRACIES PEPITA


 A mi, rebre un premi sempre m´emociona, no per el premi en si, si no perquè vol dir que hi ha algú a qui li agrada el que faig i que ha pensat en mi, el problema apareix al moment de reenviar.lo, normalment jo l´envio a blogueres amb qui tinc mes contacte o que em visiten sovint.
 Això vol dir però invertir.hi un temps per decidir, per buscar per la xarxa i per comunicar desprès a cada una d´elles que es receptora d´aquest premi. Em sembla que es el que haig de fer en justa correspondencia a la persona que m´el ha enviat a mi i que també hi ha invertit una part del seu temps.
 La tria no es mai fàcil, hi ha molta gent amb blogs extraordinaris, amb una creativitat excepcional o amb treballs que emocionan, hi ha les que sempre em deixen un comentari per mi i la meva feina i algunes que em visiten passant de puntetes, però que reconeixo a cada post, perquè sovint tornen a fer una altra volteta.  

Per totes vosaltres es aquest premi, disfruteu.lo!!


dimecres, 18 de maig de 2011

DEAR JANE PROJECT

Amb un grup d´amigues hem començat el Quilt Dear Jane.
No es la primera vegada per mi, ja l´habia intentat fer amb un altre projecte però finalment vaig desistir, no recordo ben be perquè, segurament perquè era molt al principi de la meva aventura con a quilter i no m´aclaría amb el paper piecing.
Però a aquestes alçades, jo ja hi tinc una mica mes de traça i espero sortint.me´n millor.

D-13
FIELD OF DREAMS

diumenge, 15 de maig de 2011

VEINS NOUS..?

Com tota parella que s´emancipa, han deixat el còmode niu familiar i han buscat a on fer.se el propi, aquesta primavera els hem anat veient volar per sobre del poble, sols o acompanyats, deturant´se en el campana des de on podien controlar l´entorn, ...i el veïnat.
...Es preguntarien si seria un veïnat segur per els seus petits.?, entre coloms, pardals, magalls i falcons no semblava que hi hagués perill.  ...Admirarien les vistes, sens dubte extraordinaries des de aquesta alçada.?.
De moment nomes observen, però potser, mes endavant s´hi instalarán, per nosaltres seran benvinguts.

divendres, 13 de maig de 2011

SHOKA MAZE-IKE (YUKOGATTE)

Es costum fer dos Shoka Maze-ike durant el curs, un de tardor i un altre de primavera, flors senzilles, silvestres, que reflexen moviment i armonia que marcara el volum en la composició.

Papir
Espigues
Flor de verònicadimecres, 11 de maig de 2011

FLYING GEESE

Una nova, petita part del BABY QUILT.

diumenge, 8 de maig de 2011

PITAGORAS

En el ultim post del treball del curs passat vaig dir que l´ensenyaria penjat, però ha tingut que ser el senyor Maduixes qui ha fet la fotografia i jo que me l´apropio per complir amb la meva paraula.

dijous, 5 de maig de 2011

SANT FELIU CIUTAT DE LES ROSES

Un any mes, Espai Ikebana amb els Amics de les roses a Sant Feliu del Llobregat


Alguns dels Ikebana que formaran part de l´exposiciò que s´inagura demà divendres, com cada any al Palau Falguera


dilluns, 2 de maig de 2011

SUIKEI

PAISATGE DE PRIMAVERA EN DOS RECIPIENTS