dimecres, 30 de juny de 2010

PAUSA


M´encanta el Log Cabin


L´altre dia li deia a l´Ana que estava una mica saturada d´Scandinavian Christmas i que fins i tot em feia mandra començar de seguida el segon bloc...
De manera que faré una petita pausa i mentrestant us presento aquesta creació que trobareu a la seva botiga.dilluns, 28 de juny de 2010

JIYUKA

NATSU (estiu)

Lilium
Eucalipto
MonsteraYûnagui no
ase no hisoka ni
matsuri-gami.

Torna de festa
la noia i porta humida
la cabellera.

Kawaguichi Teiichi

Del llibre, "Haiku del Mestre" Recopilació i traducció d´Angel Ferrer i Yayoi Doho

dissabte, 26 de juny de 2010

REINDEER STACK by Lynette Anderson


dimecres, 23 de juny de 2010

SOLSTICI


BONA REVETLLA


SI MIREU LES FLAMES
DEL FOC DE SANT JOAN
LI VEUREU LES BANYES
EL BARRET I ELS GUANTS

La imatge no es meva, l´he tret de google imatges.

dimarts, 22 de juny de 2010

SCHOOL´S OUT


Quan jo era petita, el meu pare sempre em deia que si un dia queia en un  riu, m´haurien de buscar corrent amunt.
Han passat dècades d´alló però jo segueixo contra corrent, i es que quan arriben les vacances escolars la majoria de les "mamàs", (o avies) disposen de menys temps per a les seves activitats, centrant moltes hores en el nens que corren per casa demanant atenció i diversions...

Per mi, en canvi, s´han acabat els extra escolars, els meus tallers, les presses al matí... 
Aparco el cotxe i em trec la gorra de chofer fins al setembre i em disposo a disfrutar de coses tan simples com de la traquil.itat d´un cafè en el silenci del mati, ...


Aquest estiu penso acabar d´acotxar la vanova d´iniciació, enllestir la d´Angels history i donar una bona empenta a l´Scandinavian Christmas, complir objectius de les entregues mensuals i espero poder resistir la tentació d´embolicarme en res de nou.

Tot això abans d´anar.me´n de vacances.

dilluns, 21 de juny de 2010

CHABANAdiumenge, 20 de juny de 2010

DIUMENGE ARROS


RISOTTO DE GORGONZOLA AMB NOUS Ralleu una ceba i sofregiu.la amb mantega fins que estigui tova,
 Afegiu.hi l´arros i deixeu.lo coure fins que estigui transparent, tireu.hi un litre de caldo de pollastre o verdures (un brick) i quan faltin uns minuts perquè l´arros sigui cuit, afegiu.hi el gorgonzola que prèviament haureu estovat al microones i els nous,
  Deixeu desfer el formatge mentre s´acaba de fer l´arros.

TALLER D´IKEBANA A VIC

Aquest dissabte, una part del grup d´Ikebana Sant Boi ens varem unir a la classe que la nostre sensei imparteix un dissabte al mes a Vic.
Ha sigut un taller diferent i intensiu amb una demostració de la mestre, la pràctica de tècniques d´enfilferrar i de poda
i el muntatge d´un  parell d´Ikebana.

Shimputai  realitzat per Anna Sabate, Sensei


Treballs dels alumnes


Anna Sabate, Sensei  "V"

...I mes treballs de les alumnes.Tots els recipients son creació de la ceramista Rosa Vila Abadal.

Com ahir, avui també podeu veure mes fotografies al blog de la Pepita i al de l´Anna

dissabte, 19 de juny de 2010

ESPAI IKEBANA EN L´EXPOSICIÓ DE BONSAI DE SANT VICENÇ

                  


                  


                  
                  


 


 Podeu veure mes fotos aquí i aquí.

dijous, 17 de juny de 2010

THE RED THREAD_ JUNYdimecres, 16 de juny de 2010

RUTINA i OBJECTIUS


COSTURER DE JUNY

dimarts, 15 de juny de 2010

CRISI.? ...QUINA CRISI.?


No se si sou de les persones que, com jo, no poden entendre com en cuestió de mesos hem passat de ser un  miracle econòmic, comparable al italiá (la teoria del borinot), a un país a punt de fallida com Grècia.

De constructors cobrant nou mil euros mensuals, gent pagant dues hipoteques per fer diners amb la bombolla inmobiliaria. ...A un munt d´obres penjades a mig fer, els mateixos constructors negociant deutes amb els bancs,  la mateixa gent amb dues hipoteques abandonant el pis al banc i acabant conpartint vivenda amb els pares, les cues de parats creixent cada vegada mes, bancs i caixes amb problemes de liquidesa, les borses a fer punyetes... Retallada de sous, de prestacions socials i ja veurem si acaba aquí.

Ahir el pare dels meus fills, em va enviar un mail per fer.me entenedora aquesta crisi, a mes de despertarme un sonriure, m´ha semblat tant acertat que el trascribeixo per si alguna de vosaltres te els mateixos dubtes que jo.


"Heidi es la propietaria de un bar en Berlín, que ha comprado con un préstamo bancario. Como es natural, quiere aumentar las ventas, y decide permitir que sus clientes, la mayoría de los cuales son alcohólicos en paro, beban hoy y paguen otro día. Va anotando en un cuaderno todo lo que consumen cada uno de sus clientes. Esta es una manera como otra cualquiera de concederles préstamos.

Nota: Pero en realidad, no le entra en caja ningún dinero físico.

Muy pronto, gracias al boca a boca, el bar de Heidi se empieza a llenar de más clientes.
Como sus clientes no tienen que pagar al instante, Heidi decide aumentar los beneficios subiendo el precio de la cerveza y del vino, que son las bebidas que sus clientes consumen en mayor cantidad. El margen de beneficios aumenta vertiginosamente.


 Nota: Pero en realidad, es un margen de beneficios virtual, ficticio; la caja sigue estando vacía de ingresos contantes.

Un empleado del banco más cercano, muy emprendedor, y que trabaja de director en la sección de servicio al cliente, se da cuenta de que las deudas de los clientes del bar son activos de alto valor, y decide aumentar la cantidad del préstamo a Heidi. El empleado del banco no ve ninguna razón para preocuparse, ya que el préstamo bancario tiene como base para su devolución las deudas de los clientes del bar.

Nota: ¿Vais pillando la dimensión del castillo de naipes?

En las oficinas del banco los directivos convierten estos activos bancarios en "bebida-bonos", "alco-bonos" y "vomita-bonos" bancarios. Estos bonos pasan a comercializarse y a cambiar de manos en el mercado financiero internacional. Nadie comprende en realidad qué significan los nombres tan raros de esos bonos; tampoco entienden qué garantía tienen estos bonos, ni siquiera si tienen alguna garantía o no. Pero como los precios siguen subiendo constantemente, el valor de los bonos sube también constantemente.

Nota: El castillo de naipes crece y crece y no para de crecer, pero todo es camelancia; no hay detrás solidez monetaria que lo sustente. Todo son "bonos", es decir, papelitos que "representan" tener valor siempre y cuando el castillo de naipes se sostenga.

Sin embargo, aunque los precios siguen subiendo, un día un asesor de riesgos financieros que trabaja en el mismo banco (asesor al que, por cierto, despiden pronto a causa de su pesimismo) decide que ha llegado el momento de demandar a Heidi el pago de su préstamo bancario; y Heidi, a su vez, exige a sus clientes el pago de las deudas contraídas con el bar.
Pero, claro está, los clientes no pueden pagar las deudas.

Nota: ¡¡¡Porque siguen sin tener ni un céntimo!!! Han podido beber cada día en el bar porque "se comprometían" a pagar sus deudas, pero el dinero físico no existe.

Heidi no puede devolver sus préstamos bancarios y entra en bancarrota.
Nota: Y Heidi pierde el bar.

Los "bebida-bonos" y los "alco-bonos" sufren una caída de un 95% de su valor. Los "vomito-bonos" van ligeramente mejor, ya que sólo caen un 80%.
Las compañías que proveen al bar de Heidi, que le dieron largos plazos para los pagos y que también adquirieron bonos cuando su precio empezó a subir, se encuentran en una situación inédita. El proveedor de vinos entra en bancarrota, y el proveedor de cerveza tiene que vender el negocio a otra compañía de la competencia.

Nota: Porque los proveedores de vinos y cervezas también le fiaban a Heidi, creyendo que estaban seguros de que cobrarían con creces al cabo del tiempo. Como no han podido cobrar dado que el dinero no existe, la deuda de Heidi se los ha comido a ellos.

El gobierno interviene para salvar al banco, tras conversaciones entre el presidente del gobierno y los líderes de los otros partidos políticos.
Para poder financiar el rescate del banco, el gobierno introduce un nuevo impuesto muy elevado que pagarán los abstemios.

Nota: Que es lo que de verdad ha pasado. Con los impuestos de los ciudadanos inocentes, los gobiernos han tapado el agujero financiero creado por la estupidez de los bancos.

MORALINA___ Mai vam ser tan rics, tot era fum

dilluns, 14 de juny de 2010

MUFFINS PER LA BENVINGUDA.


MUFFINS de TIRAMISÚ


La recepta original es del llibre Martha Stewart´s CUPCAKES
La meva versió ha estat tunejada amb la Thermomix.

150g de xocolata negre 
70g de sucre
50g de mantega
Dos ous
Una terrina de formatge mascarpone (250g)
150g de farina
Un cafè 
Mitja culleradeta de postre de llevadura royal

Preescalfeu el forn a 180º
Poseu en el got de la Thermomix la xocolata, la mantega i el sucre, programeu 5 minuts, a 50º de temperatura, velocitat 1
Desprès d´aquest temps afegiu els ous i el formatge, pugeu la velocitat al 3 i deixeu donar unes voltes, llavors torneu a afegir la farina, la llevadura i el cafè
Barregeu be
Ompliu els motllos, i poseu.los al forn uns quinze minuts (depèn del forn de cada un)