KA-DÔ: CAMÍ DE LES FLORS.


QUÈ ES UN IKEBANA.?

Ikebana és una forma d´art floral japonès, que permet crear a través de les flors. Cada composició ens transmet un missatge que s´anirà descobrint a traves del temps.
Cal donar temps al temps, amb l´estudi i la practica constant. La poncella ens parla de futur, una fulla seca del passar, el fruit del cirerer d´Arbós de la tardor, la rosa parla d´elegància i fortalesa... El bambú ens recorda que hem de ser flexibles, però també forts com els seus nusos.
Cada Ikebana que fem serà irrepetible, perquè les circumstancies del moment, el nostre estat d´anim i el material utilitzat mai mes tornaran a ser els mateixos.
Els japonesos varen entendre que en la natura es reflectia l´equilibri de la vida. Els agrada seure sota dels cirerers florits, per tal d´admirar la seva bellesa i compartir amb la natura aquell breu moment de veure que la flor no es marceix, si no que el vent l´esbarria.
Agraïm al poble japonès aquest esperit de simplicitat i compassió per les coses fugisseres. Ara arreu del mon podem disfrutar d´aquest art floral, la finalitat del qual radica en el "zen", i tendeix a apaivagar l´angoixa.
Desitgem la pau del món a traves de les flors.

Anna Sabaté Amorós.

Aprofito per a mostrar.vos el treball de les companyes que han muntat els seus Ikebana aquest mati.

SUIKEI

 
SHOKA


NAGUEIRE

 
CHABANA (senzills detalls per acompanyar la cerimònia del te)

 
SEIKA

 
MORIBANA

 
SHOKA

 
RIKKA

 
RIKKA

 
SHIMPUTAI

 
SHIMPUTAI

 
SEIKA



SUIKEI (paisatge)

Comentaris

  1. Per l'Anna i les seves noies, felicitats per els treballs d'aquet matí.Son excelents, esteticament senzills, però majestuosos, aixó no vol dir fàcils. No entenc que hi hagi gent que encara no entent que fer una ikebana es una obra d'art,ja sabem que ens hem de regir per unes tècniques (que a vegades son empipadores i costen d'entendre), però el gust per l'estetica, per l'expressió i el sentiment es com fer un dibuix o pintura ....Hi amb aquestes fotografies es nota. També per que les noies de Sant Boi i Vic que en saben "un monton"
    Enhorabona per la Sensei qua fa arribar aquest
    art i el sap compartir generosament
    Felicitats.
    Rosa, de Sant Feliu de Llobregat

    ResponElimina
  2. Gracies per la teva visita Rosa, estem d´acord en que la Sensei sap transmetre el sentiment (al marge de la tecnica)d´un Ikebana.
    Una abraçada.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars